Voor een bedrijf met internationale klanten moest ik een website maken in meerdere talen. Ik was op zoek naar een eenvoudige plugin voor WordPress. Na wat zoekwerk op verschillende Forums en blogs ontdekte ik de WordPress plugin WPML (WordPress Multilingual Plugin). Echt een fantastische plugin, waarmee je super eenvoudig je website kunt vertalen naar meer dan 40 talen. De plugin werkt met de meeste contentbuilders. Controleer dit wel even wanneer je nog in de opstartfase zit van de bouw van de website.

Er zijn verschillende pakketten. Maar met het voordeligste pakket kun je al enorm veel. Je betaald eenmalig een bedrag en daarna jaarlijks een kleiner bedrag voor de updates.De plugin heeft veel goede basisopties zoals een goed in te stellen taalkeuzemenu, stringvertaling, ondersteuning van WooCommerce en vertalen met meerdere gebruikers.

Bij elk gemaakt pagina of bericht is een extra vakje te zien met de overige talen die gekozen kunnen worden. Je drukt op het plusje en er wordt een paginavariant van de Nederlandse pagina aangemaakt. Door middel van de importknop kan dan de Nederlandse tekst inclusief complete opmaak  geïmporteerd worden. Dan kun je ze gemakkelijk vertalen. Vergeet niet eventuele links en verwijzingen handmatig aan te passen.