Je hebt een geweldige post bedacht. Een mooi inzicht of een fijne tip. Je weet zeker dat hij super waardevol is voor jouw potentiële klant. Maar dan ineens komt dat stemmetje om de hoek. Is hij echt wel waardevol? Wat nou als er bijna geen interactie is? Is de foto wel goed genoeg? Past hij wel in mijn feed?

OMG, dit is zo’n beetje wat mij vaak belemmert om echt volle focus te gaan voor zichtbaar zijn met mijn bedrijf… en niet alleen voor instagram, maar ook voor mijn blog, mijn podcast. 

Content maken kost daardoor teveel tijd. Omdat ik dus nog steeds met dit soort irritante belemmerende overtuigingen kan zitten. Nu denk je misschien, maar het gaat toch best goed bij haar? Geloof me, het kan nog veel beter en ik weet dat dat nodig is om mijn ambitieuze doelen te behalen.

Een van de belemmerende overtuigingen die ik bijvoorbeeld heb. Ik vind dat je als designer een prachtige en kloppende feed moet hebben, dat kan zelfs een reden voor mij zijn om een post (nog) niet te plaatsen. Omdat hij niet in het rijtje past. Levert mij dat klanten op? Integendeel, want ik ben daardoor helemaal niet zichtbaar. Dus het levert mij juist niets op. Ja, verspilde tijd aan het maken van een post, die ik wellicht nooit ga plaatsen, omdat hij misschien wel nooit in het overzicht past.

Gisteren zag ik een documentaire van Snelle (aanrader!). Ik vind het altijd super mooi om een inkijkje te krijgen in hoe een succesvol persoon denkt. Vooral bekende mensen hebben te maken met meningen van anderen. Als Snelle zich daardoor had laten leiden, dan was hij misschien nooit succesvol geweest. Zijn producer zei over hem dat hij hem had leren kennen met een ‘oogkleppen op en gaan’ mentaliteit. En dat dat hem zo ver gebracht heeft. Die voelde ik.

Dat is dus wat ik nu ga doen! Oogkleppen op en gaan! Schijt aan wat anderen eventueel zouden vinden… ik ga doen wat ervoor nodig is om mijn doelen te behalen. Ik wil je met deze mail inspireren om er ook wat meer schijt aan te hebben en vooral te doen wat jij voelt dat nodig is om jouw doelen te behalen. Doe je met me mee? Laat het me vooral weten, dan doen we het een beetje samen!

Ps: In mijn nieuwste podcast ga ik hier nog dieper op in en krijg je een inkijkje in mijn gedachten hierover.