Deze #designdonderdag een logo wat ik bijna 10 jaar geleden gemaakt heb. Het was 1 van de eerste logo’s die ik maakte. Ik was net voor mezelf begonnen en volgde een workshop “werk jezelf in the picture”. Een van de dames die het organiseerde was erg enthousiast over het logo wat ik op dat moment had. Ik had mezelf als een soort cartoon geillustreerd. Zij vertelde me dat ze zelf met een nieuw bedrijf bezig was en dat ze daar ook een karakter voor wilde laten ontwerpen. En zo werd de vraag bij mij neergelegd.

De naam van het bedrijf was Lola&co. Een communicatie-, en PR-bureau, gespecialiseerd in lifestyle, living en kids. En ik mocht dus Lola gaan ontwerpen. Super spannend, maar oh wat gaaf vond ik dat. Lola moest in een soort manga stijltje. Zo’n poppetje met van die grote ogen… (Nou, grote ogen heeft ze zeker). En om haar eigenzinnigheid te benadrukken kreeg ze ook nog paars haar.

Wat was ik trots toen ik dit logo klaar had en in de huisstijl en op de website terug zag komen. Nog trotser was ik toen ze mij deze foto stuurden, mijn ontwerp super groot op de muur van hun kantoor! Dat is toch fantastisch?

Ik vind het wel heel mooi om te zien hoe ik ben gegroeid als ondernemer. Het geld dat ik er toen voor durfde te vragen stond totaal niet in verhouding met de tijd die ik ermee kwijt was. Ik heb er ongetwijfeld veel te veel tijd ingestopt. Maar hé, dat kwam door die passie. Die passie voor design en branding zat er toen al in en die ben ik nog steeds niet kwijt! Dat is alleen maar meer geworden. Love my job!