“Ik wil mijn website best zelf maken, maar ik ben bang dat ik niet technisch genoeg ben.”

Dit soort berichtjes krijg ik vaak van ondernemers. Websites zijn onlosmakelijk verbonden met techniek. Vaak wordt er gedacht aan moeilijke programmeertaal, codes, databases. Maar dat is tegenwoordig allang niet meer nodig om zelf je website te kunnen maken. Er zijn zoveel handige tools ontwikkeld waarmee je in een hand omdraai je website helemaal zelf kunt maken. Zonder programmeur, zonder code en zonder moeilijk gedoe. 

Ja, het kost tijd om je erin te verdiepen. Iets nieuws leren gaat nou eenmaal niet van de ene op de andere dag. Maar als je er rustig voor gaat zitten, dan kun jij dit ook! Je hebt toch ook ooit leren fietsen of autorijden? Als je iets maar graag genoeg wilt, dan lukt het je. 

En daar zit het hem dan ook vaak in. Vaak WILLEN ondernemers hem liever niet zelf maken. Maar is er budget technisch geen ruimte om het helemaal uit te besteden. Dus dan is het of wachten tot er voldoende budget is om je website uit te kunnen besteden of je zet je schouders eronder en gaat aan de slag.

De eerste optie is wat mij betreft een gemiste kans. Zeker in deze tijd. Als jij niet gevonden wordt op het internet, dan word je gezien als niet professioneel. Daar is onderzoek naar gedaan. En zoals ik in het begin van dit blog al zei, zelf je website maken word je tegenwoordig zo makkelijk gemaakt.

Dus het begint bij het motiveren van jezelf en die beperkende overtuiging “Ik ben bang dat ik niet technisch genoeg ben om zelf mijn website te maken!” te elimineren. Daar ga ik je in dit blog mee helpen.

In dit blog:
• Help ik je om van die beperkende overtuiging een krachtgevende overtuiging te maken
• Laat ik zien dat websites maken helemaal niet zo technisch meer zijn
• Ik deel met welk systeem ik graag werk en hoe dit werkt

Na het lezen van dit blog ben je helemaal gemotiveerd om ZELF met je eigen website aan de slag te gaan. Let maar op!!

Luister je liever? Luister dan naar de podcast hieronder.

Maar terug naar die irritante beperkende overtuigingen. Misschien pak je dit op andere vlakken in je onderneming al aan. Ik doe dat namelijk wel, ik ben me heel erg bewust van mijn beperkende overtuigingen. Zodra ik er weer eentje vind, ga ik hem onderzoeken en kijken of ik er een krachtgevende overtuiging van kan maken.

Wat is een beperkende overtuiging?

Dat is een negatieve gedachte ergens over die ervoor zorgen dat je uitdagingen, opdrachten, gesprekken of andere situaties uit de weg gaat. Omdat jij denkt dat je het niet kan, snapt of wilt. Daarom saboteer je jezelf, waardoor je niet zal bereiken wat je wilt.

“Ik ben bang dat ik niet technisch genoeg ben om zelf mijn website te maken!”  is ook zo’n beperkende overtuiging. Waarschijnlijk heb je een keer een ervaring gehad op dit gebied, waardoor je de indruk kreeg dat websites maken heel technisch is, moeilijk of ingewikkeld is. En die is blijven hangen. Dat is nu jouw waarheid. Maar wie zegt dat deze een, twee of drie negatieve ervaringen betekenen dat het altijd moeilijk blijft? De vierde keer lukt het bijvoorbeeld wel. Als je er maar voor open staat. Als je eraan begint en alleen maar zoekt naar bevestiging dat je he niet kunt en bij het eerste dingetje dat niet helemaal gaat zoals jij wilt.  “Zie je nou wel, ik kan dit niet” Dan wordt het inderdaad lastig. Maar als jij van deze beperkende overtuiging een krachtgevende overtuiging maakt, dan stel je jezelf open en lukt het wel.

“In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst”, vind ik altijd een hele mooie. Dit gaat natuurlijk over positieve resultaten, maar negatieve resultaten of ervaringen zeggen ook helemaal niets over de toekomst. Dus dat jij in het verleden iets geprobeerd hebt wat niet gelukt is, wil niet zeggen dat het nooit gaat lukken. Je hebt alleen nog niet jouw manier gevonden.

Twee hele mooie krachtgevende overtuigingen die je zullen helpen.

Zeg niet, “ik kan dit niet”, maar zeg “Als ik mijn best doe kan ik dit wel!”
Of zeg niet “ik ben niet technisch”, maar zeg “Ik hoef niet technisch te zijn, maar gemotiveerd. Technische kennis en vaardigheden kunnen altijd groeien”

Kun je zelf nog iets moois bedenken?

Oké, genoeg over beperkende overtuigingen! Nu ga ik je bewijs geven dat jij voldoende technische kennis hebt om je eigen website te maken.

Hoe maak ik mijn websites?

Ik maak mijn website namelijk in WordPress met een contentbuilder Divi. 2 systemen die ervoor zorgen dat ik gemakkelijk mijn website kan maken.

Wat is WordPress?

WordPress is een content management systeem waarmee je een website kunt maken en onderhouden. WordPress is een systeem om een website, blog of een webshop mee te maken en onderhouden zonder dat je hiervoor technische kennis nodig hebt. Hoewel WordPress wel gemaakt is met code (PHP), hoef je zelf dus helemaal niets met die code te doen. Doordat dit systeem zo eenvoudig is, wordt het super veel gebruikt. Maar liefst 30% van het hele internet.

Waarom kies ik voor WordPress?

WordPress is gratis, is heel gemakkelijk uit te breiden. En de mogelijkheden zijn eindeloos, voor alles wat jij zou willen op je website is er wel iets ontwikkeld. WordPress is makkelijk in gebruik. En omdat er zoveel mensen mee werken, is er ook makkelijk hulp te vinden als je zelf ergens niet uitkomt.

Naast WordPress gebruik ik ook nog de Divi builder van elegant themes.

Deze maakt het nog eenvoudiger om dingen aan te passen, met name in de vormgeving. Je kunt namelijk direct in je website de teksten invoeren en afbeeldingen uploaden. Wil je iets verplaatsen, dan pak je het op en sleep je het naar de plek waar je het wilt hebben. Echt… ik ben fan!!

Want ik als designer kan er mijn ei in kwijt, maar iemand zonder technische kennis kan hier ook mee werken. Het is nog net geen Paint, Word of Powerpoint. Maar op dat soort programma’s is het wel gebaseerd. Daardoor zal je er heel snel mee kunnen werken.

En? Krijg je al zin om aan de slag te gaan? Ik hoop dat ik je met dit blog een beetje aangemoedigd heb.

Zie het gewoon als leren fietsen. Dat kost even wat moeite, maar als je het eenmaal kan, dan denk je er niet eens meer over na. En vaak denken we dat iets moeilijk is, maar als we eenmaal starten valt het enorm mee.

Mocht je het nou spannend vinden om het helemaal alleen te doen? Dan ben ik er voor je. Leren fietsen kan ook eerst met zij wieltjes. Een klein beetje hulp. Zie mij dan gewoon als de zijwieltjes.

Ik heb kant & klare website templates ontwikkeld. Je begint dus vanuit een basis, die je zelf kunt aanpassen en vullen aan de hand van een online training waarin ik je precies leer hoe. En kom je er dan alsnog niet uit, dan kun je je vraag aan mij stellen. Ik ben altijd bereid om even mee te helpen.

 

Check mijn website templates via de link hieronder. 

Heb je vragen hierover of wil je digitale rondleiding van mij? Stuur dan even een mailtje naar hello@dreambrand.nl